Arianna Montironi
The pasta Industry in Italy. Competitive strategies and firm performances.
Rel. Luigi Benfratello. Politecnico di Torino, Corso di laurea magistrale in Ingegneria Gestionale (Engineering And Management), 2022
|
PDF (Tesi_di_laurea)
- Tesi
Licenza: Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) | Preview |
Abstract: |
This thesis aims to analyze the pasta industry in Italy. First, it examines the historical and cultural background of pasta. Then, it explains the durum wheat supply chain and all the production phases needed to transform wheat into the final product. Furthermore, it focused on the market structure of pasta. Lastly, an economic analysis on a sample of Italian fresh and dry pasta firms was carried out. |
---|---|
Relatori: | Luigi Benfratello |
Anno accademico: | 2021/22 |
Tipo di pubblicazione: | Elettronica |
Numero di pagine: | 76 |
Soggetti: | |
Corso di laurea: | Corso di laurea magistrale in Ingegneria Gestionale (Engineering And Management) |
Classe di laurea: | Nuovo ordinamento > Laurea magistrale > LM-31 - INGEGNERIA GESTIONALE |
Aziende collaboratrici: | Politecnico di Torino |
URI: | http://webthesis.biblio.polito.it/id/eprint/23712 |
Modifica (riservato agli operatori) |